„Neturite stadiono, kuris atitiktų kylantį jūsų komandų lygį“, - trečiadienį žurnalistams pareiškė UEFA stadionų priežiūros vadovas Thiery Favre.

Jo teigimu, jeigu FBK „Kauno“ klubas šiemet būtų patekęs į UEFA Čempionų lygos pagrindines varžybas, komanda neturėtų kur žaisti namų rungtynių.

UEFA atstovai teigiamai įvertino Vilniuje pradėtas Nacionalinio stadiono statybas bei pažėrė pasiūlymų projektuotojams, kad objektas atitiktų tarptautinėms futbolo varžyboms keliamus reikalavimus.

Ekspertai ragina stadiono tribūnose įrengti daugiau vietų svarbiems asmenims (VIP), sutvarkyti įėjimus ir išėjimus iš objekto taip, kad žiūrovai netrukdytų į stadioną patekti sportininkams, patogiau pertvarkyti žurnalistų ir komentatorių darbo vietas.

T. Favre pabrėžė, kad visus šiuos pasiūlymus būtų lengviau įgyvendinti, jeigu Vilniaus miesto savivaldybė rastų patyrusį stadiono operatorių – kompaniją, kuri administruos Nacionalinį stadioną.

„Esame pasiruošę skelbti konkursą, tačiau operatoriaus parinkimo klausimas yra pakibęs dėl neaiškaus tolesnio stadiono statybų finansavimo“, - apgailestavo sostinės savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

DELFI jau skelbė, kad kitų metų valstybės biudžeto projekte stadiono statyboms numatyta vos 19 mln. litų. Tiek pinigų nepakaktų net deramai užkonservuoti pradėtą objektą „geresniems laikams“.

„Tuo tarpu reikėtų apie 160-170 mln. litų“, - sakė G. Paluckas.

Stadiono statytojai teigia šiemet jau išleidę Vyriausybės skirtus 100 mln. litų.

„Visa numatyta nacionaliniame biudžete suma - 100 mln. litų yra praktiškai įsisavinta - gruodžio 15 dieną bus pateiktos paskutinės paraiškos 7 mln. litų sumai“, - sakė G. Paluckas.

Nacionalinio stadiono projekto autorius architektas Algimantas Nasvytis sakė, kad operatoriaus nebuvimas itin sunkina sprendimų priėmimą.

Tuo tarpu į stadiono statybą pritraukti privačių investuotojų lėšų, pasak savivaldybės atstovo G. Palucko, būtų gana sudėtinga: „Tai yra multifunkcinis projektas, pritaikytas viešosioms reikmėms.“

Anksčiau skelbta, kad nacionalinis stadionas turėtų būti baigtas 2010 metų gruodį. Skaičiuojama, kad objektui pastatyti reikės apie 450 mln. litų.

Pasak G. Palucko, stadiono darbų kaina pingant statybos darbams gali ir sumažėti - pagal sutartį numatyta, kad projekto kaina kas metus gali būti peržiūrėta - tai esą bus padaryta kitais metais.

Kaip žurnalistams teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius, artimiausias Europos futbolo čempionato atrankos rungtynes Lietuvos rinktinė su Prancūzijos komanda kovo mėnesį planuoja žaisti Kaune, kur praėjusį kartą rungtynes su ukrainiečiais stebėjęs prancūzų treneris Raymond'as Domenechas į atsikišusią betono plokštę prasiskėlė galvą.

„Kauno stadionas dabar yra mūsų pagrindinis galvos skausmas“, - teigė L. Varanavičius.

Jo teigimu, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione šiuo metu išardyti bėgimo takai, sprendžiama, kaip reikės uždengti duobes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją