Lietuvos futbolo federacija (LFF) surengė konkursą šalies rinktinės trenerio postui užimti, kuriame dalyvauja 4 specialistai.

„Realiausias kandidatas treniruoti Lietuvos rinktinę yra Kauno FBK „Kaunas“ treneris portugalas Jose Couceiro, - DELFI patvirtino LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus. – Penktadienį vykstu į Kauną ir paklausiu, ar ponas Jose sutiktų perimti nacionalinę komandą. Tai turėtų paaiškėti apie pietus.

Po gero darbo FBK klube ir sėkmingų rungtynių UEFA Čempionų lygos turnyre, mes rimčiausiai vertiname portugalo kandidatūrą. Kol negavome susitikimo iš J. Couceiro, neatmetame ir kitų kandidatų paraiškų“.

R. Tautkus nenorėjo atskleisti kitų trijų kandidatų treniruoti Lietuvos rinktinę pavardžių ir sakė DELFI, kad svarbiausias LFF reikalavimas naujam rinktinės strategui – ilgalaikės Lietuvos futbolo strategijos kūrimas.

Interneto svetainės Futbolas.lt žiniomis, į rinktinės stratego postą dar kandidatuoja bulgaras Georgijus Vasilevas, vokietis Jurgenas Raabas ir nacionalinei komandai jau anksčiau ilgus metus vadovavęs Benjaminas Zelkevičius.

„Svarbu, kaip treneris supranta Lietuvos futbolo koncepciją. Jis juk kuruos ne tik nacionalinę rinktinę, bet ir U-17, U-19 bei U-21 jaunimo komandas ir futbolo akademijos darbą. Tai sudėtingos užduotys“, - DELFI teigė R. Tautkus.

Manoma, kad treneris J. Couceiro padėjėjais rinktinėje pakviestų savo pasirinktų specialistų komandą.

Rugpjūčio 20 d. Lietuvos rinktinė Marijampolėje planuoja žaisti draugiškas rungtynes su Moldova.

„Naujas treneris jau bus, bet ar jis sėdės ant komandos suolo – dar neaišku“, - kalbėjo R. Tautkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją