Robotų komandos iš viso Senojo žemyno Ciuriche kovoja dėl galimybės dalyvauti finalo turnyre Lince (Austrijoje).

„Pagrindinis tikslas – kad robotų komanda įveiktų pasaulio čempionus (žmones) iki 2050 m.“, – sako Rolfas Pfeiferis, Ciuricho universiteto profesorius, kuris specializuojasi dirbtinio intelekto srityje.

Kitų ambicijos dar didesnės.

Brazilus robotai įveiks 2025 m.

„Manau, kad iki 2015 ar 2017 robotai įveiks Austrijos nacionalinę komandą, – teigia Peteris Kopacekas iš Vienos technikos universiteto. – O 2025 m. jie įveiks net ir brazilus.“

Kaip ten bebūtų, robotai dar turi gerokai pasitreniruoti, kad įvaldytų futbolininkų profesionalų triukus. Dvikojų kategorijoje greičiausias robotas 2,4 metro atstumą įveikia per 35 sekundes, kiti – per penkias minutes, o kai kurie robotai apvirsta arba ima beviltiškai klaidžioti po stadioną.

Robotų su ratukais kategorijoje apie judėjimą kol kas net nekalbama ir paprastai žaidžiama mėginant įmušti oranžinį golfo kamuolį į priešininko vartus.

Nepaisant to, anot P. Kopaceko, šis robotų futbolas daug tobulesnis nei 1990 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją