Tačiau rekonstruoto stadiono Lietuvai prireiks jau kitąmet, nes 2009-jų liepą Kaune vyks Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas.

Pernai S. Dariaus ir S. Girėno centro direktoriaus Vyto Snarskio rūpesčiu parengtas investicinis projektas ir Vyriausybės paprašyta skirti 14 mln. litų. Po derinimų sutarta dėl 10 mln., kurie, kaip žadėta, tik per trejus metus pasieks šią seną, netrukus 70 metų jubiliejų švęsiančią sporto bazę.

Beje, parengtas investicinis projektas paremtas techniniu stadiono rekonstrukcijos projektu. Tačiau vienintelis iš dešimties pažadėtų valstybės biudžeto milijonų, kaip paaiškėjo, į Kauną atkeliaus finansuoti ne rekonstrukciją, bet pasirengimą būsimajam čempionatui.

Sausio pabaigoje Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas raštu paprašė Vyriausybės stadionui sutvarkyti ir čempionatui organizuoti skirti apie 8 mln. litų. Stadiono bėgimo takų nauja sintetinė danga kainuotų apie 2,3 mln. litų, kiek daugiau - vandentiekio ir šildymo sistemų renovacija, 1,5 mln. - tribūnų laiptų, avarinių išėjimų ir VIP tribūnų sutvarkymas. Juo labiau kad pertvarkant stadioną būtina atsižvelgti į UEFA reikalavimus: priešingų komandų sirgaliams turi būti skirtingos tribūnos.

Meras priminė Premjerui, kad šiemet, birželį, stadione bus rengiamos "EAA Permit Kaunas-2008" varžybos, tik nutylėjo, jog tai - komercinis renginys, kokie paprastai biudžeto lėšomis neremiami.

Viltingos žinios iš sostinės apie pinigų skyrimą senajam stadionui Ąžuolyno prieigose atjauninti Kaunas dar nesulaukė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją