„Kauno" klubo vadovai prašydami 20 metų panaudos sutartimi perleisti stadioną žadėjo į jo sutvarkymą per 3 metus investuoti 77 mln. Lt.

„Perdavus stadioną į privačias rankas rezultatai būtų neprognozuojami. Stadionas turi tarnauti visoms sporto šakoms bei kultūriniams renginiams", - sakė Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Vienintelė kolegijos narė Onutė Balžekienė išreiškė paramą verslininkų siekiams.

„Kodėl mes norime atsiriboti nuo privataus kapitalo? 77 mln. Lt nėra mažai. Sudarius normalią sutartį būtų galima pasiekti gerų rezultatų, o mes neįsigilinę atmetame siūlymus", - sakė O.Balžekienė.

Siūlo statyti naują stadioną

Ne vienas kolegijos narys išreiškė nuostabą, kad FBK „Kaunas" taikosi būtent į S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadioną.

„Atidavus „Žalgirio" stadioną pamatėme kas atsitiko (stadiono vietoje iškilo prekybos centras „Molas" – DELFI). Naujas stadionas kainuotų pigiau, tačiau žiūrima būtent į šią vietą", - piktinosi Kauno vicemeras.

„Reikia pasiūlyti klubui sklypą ir tegul investuoja 77 mln. Lt. Juk renovuoti seną stadioną kainuoja brangiau nei statyti naują", - sakė miesto tarybos narys Kęstutis Kriščiūnas.

S.Buškevičiaus manymu, „Kauno" klubo vadovai siekia naudos ne tik sportui, bet turi ir kitų tikslų. Pagrindinis miesto stadionas įsikūręs presižinėje miesto vietoje Ąžuolyne.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas sako, kad futbolo klubo vadovai žada renovuoti tribūnas, atnaujinti komunikacijas, pastatyti kelių aukštų automobilių stovėjimo aikštelę, pastatyti viešbutį.

G.Ugianskis: patys politikai turi interesų

FBK „Kaunas" prezidentas Gintaras Ugianskis miesto tarybos kolegijos poziciją vertina itin kritiškai.

„Jei miestui nereikia pinigų, tai ką aš galiu pasakyti", - DELFI sakė G.Ugianskis.

„Kauno" klubo vadovas taip pat neigė, kad stadioną norima naikinti ir jo vietoje statyti kitus statinius.

„Politikai turi visą medžiagą ką mes pasiūlėme. Man daugiau nei juokinga. Jie bijo kažko, o gal jie patys turi kažkokių interesų pradėti verslą. Užtat jie neduoda stadiono mums. Tik taip galima suprasti", - sakė G.Ugianskis.

Pasak FBK „Kauno" atstovo, norima tik suremontuoti stadioną, nes be kapitalinio remonto stadionas sugrius.

„Mes norime renovuoti stadioną. Vakar vyko varžybos, lijo lietus, dalyvavo daug žmonių ir iš tos pačios savivaldybės ir visi sėdėjo sušlapę. Labai paprastai pasakysiu – tas stadionas greitai sugrius", - sakė G.Ugianskis.

Sieks gauti Nacionalinį statusą

Kauno miesto tarybos kolegija nusprendė siūlyti miesto tarybai neperduoti S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadiono „Kauno" klubui. Siūloma kreiptis į Vyriausybę ir prašyti stadionui suteikti Nacionalinį statusą.

Kauno politikai mano, kad stadionas galėtų būti renovuojamas už Vyriausybės ir ES skiriamas lėšas.

Artimiausiu metu miesto valdžia žada susitikti su FBK „Kauno" vadovais ir pasiūlyti kitą vietą, kurioje klubas galėtų statyti stadioną. G.Ugianskis galimybės statyti stadioną kitoje Kauno vietoje kol kas nekomentuoja.

Miesto tarybai bus siūloma pritarti, kad būtų išsaugotas vientisas sporto kompleksas, kuris tarnautų miesto reikmėms.

Anksčiau ir Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA) išreiškė norą prisijungti stadioną, tačiau ir mokslo įstaigos prašymas buvo atmestas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją