ŪBIG atstovai antradienį surengė spaudos konferenciją bei pristatė savo planus susijusius su Kauno arena. Verslininkų teigimu, į arenos vidaus įrengimo darbus planuojama investuoti 46 mln. Lt. Dar 5 mln. būtų skirti arenos reklamai.

Į Nemuno salos areną ŪBIG atstovai žada prisikviesti pačius garsiausius pasaulio atlikėjus (tarp jų minima ir Madonna), surengti Eurolygos krepšinio turnyro finalinio ketverto varžybas, NBA komandų turą Europoje „NBA Europe Live“. Iš viso per pirmus veiklos metus Kauno arenoje žadama surengti 119 renginių. Vėliau per metus arenoje vyktų apie 80 įvairių renginių.

ŪBIG atstovai pabrėžia, kad arena bus įrengta laikantis aukščiausios kokybės reikalavimų.

„Viskas bus aukščiausio lygio. Jei mes neinvestuosime žadamų lėšų, niekas pas mus nevažiuos. Jei nevažiuos – tai mes neuždirbsime“, - neslėpė ŪBIG direktoriaus pavaduotojas Vitoldas Sapožnikovas paklaustas, ar tikrai bus investuoti žadami 46 mln. Lt.

Už šias paslaugas Kauno savivaldybė kasmet turėtų pakloti po 3 mln. Lt.

„Tokią sumą diktuoja investicijos ir dabartinės rinkos sąlygos“, - sakė V. Sapožnikovas.

„Mano nuomone, koncesijos mokestis yra per didelis“, - DELFI sakė A. Kupčinskas.

ŪBIG atstovai teigia, kad koncesijos mokestis gali keistis, jei keisis sąlygos. Pavyzdžiui, jei koncesininkui bus leista parinkti arenos vardą. Tačiau Kauno vadovai į tokias kalbas net nesileidžia.

Kauno savivaldybės vadovai ŪBIG nusiuntė oficialų laišką, kuriame išdėstė, kas verslininkų pasiūlyme netenkina savivaldybės. Tačiau ŪBIG atstovai teigė dar nespėję laiško išanalizuoti ir jį komentuoti atsisakė.

ŪBIG taip pat priminė savo planus renovuoti S. Dariaus ir S. Girėno stadioną. ŪBIG žadėjo investuoti 77 mln. į stadiono rekonstrukcija, tačiau šiems planams Kauno politikai nepritarė.

„Galime kalbėti tik apie vienintelį objektą – areną Nemuno saloje. Mes norime iš ŪBIG atsakymo, ar jie suprato, kad mes kalbėsime tik apie areną. Sąraše yra ne tik arena ir stadionas, o ir daugiau objektų. Mes turime pusmetį, per kurį galėtų vykti derybos, bet tiek uždelsti tikrai nesinorėtų. Jei prasidės derybos norime, kad jos vyktų pakankamai intensyviai. Aš manau, abi pusės suinteresuotos kuo greičiau susiderėti. Jei tai nepavyks, tada stengsimės sugaišti kuo mažiau laiko. Reikia pasilikti laiko rezervą ir veiksmų laisvę“, - sakė A. Kupčinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją