Tačiau kurorto vadovai teigia, kad toks kompleksas miestui reikalingas .

„Suraskit Palangoje nors vieną normalią salę, kuri galėtų priimti sportininkus, kur galėtų vykti koncertai. Net apie vasaros estradą nebegalim kalbėti, ji baigia sulūžt. Bet kažkaip į Palangą, ar susitarus, ar specialiai, visai nėra investuojama“, – teigia Palangos meras Vytautas Stalmokas.

Kurorto valdžia nusprendė pati susirasti privatų arenos statytoją ir prieš porą mėnesių paskelbė tarptautinį konkursą koncesininkui parinkti. Pagal jo nuostatus, koncesininkas turėtų investuoti iki 250 mln. litų, po to 25 metus objektą valdyti. Konkurso sąlygose numatyta, kad už tai investuotojas galės pasistatyti viešbutį, kuris, pasibaigus koncesijos laikotarpiui, privatininkui ir atitektų. Tačiau norinčių dalyvauti konkurse neatsirado.

Klaipėdos valdininkai, jau besiderantys su geriausią uostamiesčio arenos koncesijos pasiūlymą pateikusia bendrove ir artimiausiu metu jau skelbsiantys konkursą arenos statytojui parinkti, sako, kad Palangai surasti patikimą investuotoją bus sunku. Koją kiša vos už dvidešimties kilometrų būsianti Klaipėdos arena.

„Reikėtų įvertinti regioninį kontekstą, nes investuotojas žiūri ne tik į koncesijos konkurso sąlygų patrauklumą, bet taip pat ir į konkurencinę aplinką. Nes žinome: kur arenos yra labiau sukoncentruotos, ten konkurencijos sąlygos prastėja“, – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Ekonomikos ir strategijos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Palangos vadovai tokios problemos neįžvelgia. Anot jų, kurorte arena būtų daugiau nei perpus mažesnė už Klaipėdos. Todėl sako rankų nenuleisiantys ir konkursą koncesininkui bandys skelbti dar kartą.