Kompanijos atstovai DELFI pripažino, kad bankai atsisako finansuoti kvartalo statybas. „Kadangi krizė ir sąstingis NT rinkoje tęsiasi, pardavimai nevyksta taip, kaip turėtų vykti, keičiasi bankų reikalavimai dėl projektų finansavimo. Nors mūsų projektas yra visiškai paruoštas, nusprendėme padėti jį į stalčių, kol situacija rinkoje normalizuosis“, - DELFI sakė „Verdispar Project Development" rinkodaros ir padavimų direktorius Audrius Valatkevičius.

Jo teigimu, gyventojai buvo rezervavę apie 35 iš 150 butų pirmuose penkiuose 6 aukštų namuose.

Kompanija siūlo klientams nutraukti šias rezervacijos sutartis, o sumokėtą rezervacijos mokestį žada nedelsiant grąžinti.

A. Valatkevičiaus teigimu, butų pirkimo sutartys dar nebuvo pasirašytos, todėl žmonės negalėjo būti paėmę paskolas būstui „ScandiParke“ įsigyti.

Jis patikino, kad šalia gyvenamųjų namų kvartalo vystomas biurų parko projektas tęsiamas, o „ScandiPark“ projektą „Verdispar“ atstovaujami investuotojai atnaujins kai tik leis rinkos sąlygos.

Stabdomi ir kiti projektai

Skandinavų projektas – ne pirmas ir, ko gero, ne paskutinis stabdomų gyvenamųjų namų statybų pavyzdys. Vilniuje jau anksčiau nustojo kilti pradėtas statyti gyvenamasis namas „Fabijoniškių ložė“, sustojo dviejų namų statybos Žirmūnuose, Gandrališkių kvartalas Klaipėdoje. Aprimo Vilniaus Perkūnkiemio, Pilaitės kvartalų plėtra.

DELFI jau skelbė, kad butų kainos rugsėjo mėnesį nukrito visuose trijuose didžiausiuose šalies miestuose, o pirkėjai yra linkę palaukti dar didesnio kainų kritimo.

Kai kurios NT kompanijos ėmė siūlyti butus pirkti išsimokėtinai, sudarant sutartį ne su banku, o su pačiu projekto plėtotoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją