Fizikų gatvėje 16 numeriu pažymėto daugiabučio gyventojai šiuo metu renka parašus po skundu bendrovei, o nesulaukę statytojo reakcijos, planuoja ieškinį teismui.

Skunde „Hanner" ketinama prašyti atsisakyti šių statybos planų arba gyventojams kompensuoti jų skaičiuojamus nuostolius.

Pirkdami tikėjosi vaizdo

„Bajorų kalvų" 16 numeriu pažymėto namo gyventoja Aistė Kesminaitė DELFI pasakoja, kad planuose buvusi vieno aukšto parduotuvė turėjo būti sulig šio, ant kalvelės stovinčio daugiabučio pirmojo aukšto grindimis, tačiau pristačius papildomus du aukštus, namo gyventojams būtų užstojamas vaizdas į mišką, tad krenta butų vertė.

„Gaunasi taip, kad žmonės, kurie rinkosi butus specialiai šioje pusėje, praranda tai, už ką sumokėjo, nes butai netenka dalies savo vertės dėl užstatymo pakeitimo. Taip pat atsiradus naujiems papildomiems gyvenamiesiems aukštams atsiranda papildoma parkavimo problema, nors „Hanner", aišku, sako, kad jiems yra numatytos stovėjimo aikštelės gretimai statomame pastate", – tvirtina pašnekovė.

Jos teigimu, kai buvo parduodami butai, buvo tvirtinama, kad ketinama statyti vieno aukšto parduotuvę, tačiau gyventojams pamačius, „kad armatūros pradėjo kilti aukščiau nei turėjo" esą paaiškėjo, kad yra leidimas statyti papildomus aukštus.

„Pagrindinis mūsų noras yra ne tiek patys pinigai, nors tai, aišku, irgi yra svarbu, kiek sustabdyti pačią savivalę, kad kitos statybos bendrovės prieš darydamos tokias avantiūras pamąstytų, kaip joms tai gali apsisukti. Gyventojai nebetylės ir jau nebe tie laikai, kai statytojai gali bet kokias sąlygas kelti ir gyventojai turi su tuo sutikti. Jau baigėsi tas bumas, kai paklausa buvo daug didesnė už pasiūlą ir gyventojai jau gali kelti savo reikalavimus", – tęsė A. Kesminaitė.

Niekas nebuvo keičiama

„Žmonės neįsigilina, jie įsivaizduoja, kad čia bus parduotuvė, o parduotuvės pastatas gali būti iki trijų aukštų. Sąlyginai jis buvo vadinamas parduotuve, bet jos aukštingumas visą laiką buvo iki trijų aukštų, niekas jokių aukštingumų nepažeidžia", – DELFI sakė „Hanner" valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Jo teigimu, gyvenvietės, kurios šiuo metu pastatyta maždaug pusė, maketas, nebuvo keičiamas ir jame visada buvo matyti, kaip atrodys parduotuvės pastatas.

Anot A. Avulio, gyventojų teiginiai, kad jie nežinojo apie šį statinį, yra neteisingi.

„Kiekvienas žmogus savaip įsivaizduoja tai, ką jis nori įsivaizduoti. Jie įsivaizduoja vienaip, o paskui ateina ir pamato, kad čia yra viskas kitaip ir kiekvieną kartą turi aiškintis būtus ir nebūtus dalykus. Yra dokumentai, yra seniai seniai patvirtintas detalusis planas ir niekas nesiruošia jo nei laužyti nei keisti", – teigė „Hanner" valdybos pirmininkas.

„Bajorų kalvose" bendrovė pardavė per 500 butų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)