Tokių veiksmų prokuratūra ėmėsi išnagrinėjusi opozicinės Tėvynės sąjungos (TS) frakcijos nario Kęstučio Masiulio prašymą.

„Išnagrinėjus surinktą medžiagą nustatyta, kad sudarant sutartį galimai buvo pažeisti viešųjų pirkimų principai ir tuo pažeistas viešasis interesas. Išduodant statybos leidimą galimai padaryti tam tikri nustatytos tvarkos pažeidimai”, - rašoma prokuroro atsakyme.

„Maža to, kad sutartis netikusi – aiškėja, kad stadionas jau pusę metų gali būti statomas neteisėtai”, - penktadienį žurnalistams pareiškė K. Masiulis.

Jo teigimu, TS frakcijai pavyko gauti dokumentus, kurie rodo, kad stadiono kaina nuo žadėtų 370 mln. litų neva išaugusi iki 450 mln. litų.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas DELFI pareiškė sveikinąs prokurorų iniciatyvą ginčą dėl stadiono išspręsti teisme: „Tai yra labiausiai civilizuotas kelias spręsti tokio pobūdžio ginčus - jeigu teismas nuspręs, kad kažkas padaryta neteisingai, visos procedūros bus pakartotos. Tačiau aš esu įsitikinęs, kad viską atlikome teisingai“.

G. Palucko teigimu, stadiono statybos kaina sutarties priede siekia 450 mln. litų, nes į šią sumą galiausiai nuspręsta įskaičiuoti visus projektinius sprendinius, kurių iš pradžių norėta atsisakyti: arka virš stadiono, stogas, pėsčiųjų estakada.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją