Teismas KAVA prašymą balandžio 8 dieną patenkino ir įpareigojo savininką pastato statybą sustabdyti.

K.Gecas tvirtina teismo posėdyje nedalyvavęs, dar negavęs nutarties, tad nuo komentarų susilaikąs. "Jei paskutinės instancijos teismas nuspręs, kad esu kaltas, ir lieps statinius nugriauti, aš sprendimą įvykdysiu", - vakar LŽ sakė verslininkas.

O kol kas skandalingose statybose prie kopų tebepluša darbininkai. KAVA savavališkos statybos aktą surašė ir darbus sustabdė dar praėjusių metų balandžio mėnesį. Išplatintame pranešime spaudai tvirtinama, kad "stabdant Pajūrio juostoje savavališkai pradėtus minėto pastato statybos darbus susidurta su neeiliniu "teisinio nihilizmo" atveju."

Pats K.Gecas tikina į kurorto Nuolatinę statybų komisiją dėl leidimo kreipęsis dukart. Tačiau per 10 dienų, kaip numato Statybų įstatymas, raštiško paaiškinimo, kodėl neišduodamas leidimas, negavo, todėl pranešė savivaldybei pradedantis darbus.

"O juk būtent šis Statybų įstatymo straipsnis saugo piliečius nuo valdininkų savivalės, - įstatymų žinias demonstravo verslininkas. - Sklypą šioje vietoje su detaliuoju planu ir nustatytu reglamentu pirkau prieš trejetą metų. Kreipiausi į savivaldybę, gavau projektavimo sąlygų sąvadą, atlikau techninį pastato projektą. O kai kreipiausi dėl leidimo statyti, negavau jokio atsakymo. Man nesuprantama, kaip tie patys valdininkai leidžia šiame sklype projektuoti, o statyti - ne?"

Sklypo bendraturtis, K.Geco brolis advokatas Viktoras Gecas tvirtina, kad šis statinys žiniasklaidos ir valdininkų akiratyje atsidūrė dėl kurorto valdžios noro nukreipti dėmesį nuo skandalingesnių dalykų.