Projektą parengė amerikiečių kompanija "Tsui Design & Research". Projekto "Ultima Tower" autorius - kinų kilmės architektas Eugene Tsui, jau pastatęs kelis pastatus.

Bet "Ultima Tower" pagal savo parametrus lenkia visus juos. 3 tūkst. 219 m aukščio ir 500 aukštų - tokie pagrindiniai dangoraižio parametrai. Kelionė į viršų, dangoraižio autoriaus sumanymu, turėtų trukti 9 minutes ir 40 sekundžių. Pastatui išsilaikyti padės ypač tvirtas betonas su įtemptų plieninių lynų sistema.

Aplinkui "Ultim Tower" tyvuliuos ežeras, kurio vandenys bus panaudojami dirbtiniams upeliams ir kriokliams įrengti viduje, kurie, savo ruožtu, veiks ir statinio mikroklimatą. Ventiliacija taip pat turėtų būti unikali, be nereikalingų energijos sąnaudų.

Įdomu tai, kad tik išoriškai statinys bus 500 aukštų, iš tiesų pagrindinės gyvenamosios patalpos bus įrengtos per kelis aukštus. Jų lubų aukštis sieks 20-50 metrų. Faktiškai, tai bus didžiulės aikštelės su parkais-sodais, dirbtiniais upeliais ir kalvelėmis. Čia ir bus įrengti butai, parduotuvės, mokyklos su vaikų darželiais.

Architekto vertinimu, tokiam stebuklui sukurti prireiks 150 mlrd. dolerių.

Kol kas į aukščiausio pasaulyje pastato titulą pretenduoja Dubajaus dangoraižis "Dubai Tower", kurio statyba šiuo metu tęsiama Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Šio dangoraižio aukštis sieks 818 metrų. Antras aukščiausias pasaulyje pastatas - dangoraižis "Rosija", statomas Maskvoje. Jo aukštis sieks 612 metrų, rašo Membrana.ru.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją