Dėl stadiono perspektyvų numatymo Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko potvarkiu sudarytoji darbo grupė kovą išgirdo apie Ūkio banko pageidavimą "imti" stadioną pagal investavimo į šį objektą bei jo eksploatavimo koncesijos sutartį.

Darbo grupės vadovui Rimantui Didžgalviui paklausus, kiek šiuo atveju bankas ketina investuoti į stadiono rekonstrukciją, paminėta ne tokia solidi kaip pernai suma, - apie 20-30 milijonų litų. Praėjusiais metais stadiono troškęs klubas bei jo globėjai žadėjo nepagailėti ir 77 mln. litų, kad ši sporto bazė būtų moderni, patraukli ir "nedarytų miestui gėdos, kai čia vyksta tarptautiniai futbolininkų susitikimai".

ELTA primena, kad anksčiau investuotojai neslėpė ir savo ketinimo greta futbolo aikštės pastatyti viešbutį, kuris, anot Ūkio banko atstovo Tomo Karpavičiaus, "padėtų sukaupti pajamų stadiono rekonstrukcijai".

Tiesa, vėliau klubo prezidentas Gintaras Ugianskas teigė, jog viešbučio gal neprireiks, nes "pagrindinį pelną suneš žmonės, ateinantys į stadioną pažiūrėti futbolo". Įstatymas, beje, nenumato teisės panaudos gavėjui ką nors statyti teritorijoje, kuri priklauso panaudos davėjui.

Prieš keletą metų FBK "Kaunas" pagal du dešimtmečius galiojančią panaudos sutartį iš Kauno miesto savivaldybės yra gavęs stadioną Panemunėje, Kareivinių gatvėje. Kol kas pažadai atnaujinti šį stadioną, dar nėra įvykdyti.

Pretendentai į koncesininkus nėra parengę stadiono pertvarkos techninio projekto, nežinoma ir galimų investicijų sąmata. Noras šalia stadiono sukurti komercinę struktūrą kažin ar sulauktų paveldo sergėtojų pritarimo - S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras, kuriam priklauso stadionas, pernai pripažintas saugotina kultūros vertybe.

Planų po stadionu įrengti mašinų aikšteles atsisakyta, numatant tam kitas vietas. Tačiau treniruočių aikštė, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktoriaus Vyto Snarskio nuomone, taip pat nebūtų tinkama požeminiam automobilių stovėjimui. Rekonstruojant stadioną, nedera pamiršti jo prieigų: abejotina, ar paveldo saugotojai "leis uždaryti vaizdą į Ąžuolyną".

Miesto mero A. Kupčinsko manymu, S.Dariaus ir S. Girėno stadionas kol kas Lietuvoje geriausias. Jį neblogai įvertino ir tarptautiniai ekspertai. Su šiuo stadionu, kurio labai nori futbolininkai, gražias viltis puoselėja ir Lietuvos lengvosios atletikos federacija. Tačiau objekto atnaujinimui žadėtos Vyriausybės lėšos - dešimt milijonų litų - S. Dariaus ir S. Girėno stadioną pasieks tik per trejetą metų. Kauno meras kreipėsi raštu į Ministrą Pirmininką, kad lėšos būtų skiriamos sparčiau.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją