Danijos investuotojų kompanija „World Trade Centers Vilnius“ kartu su bendrove „Baltic Petroleum” 12 aukštų, 200 tūkst. kv. m. pastatą ketina statyti Naugarduko gatvės pabaigoje, kuro bazės teritorijoje.

Modernios architektūros, į netaisyklingą penkiakampę snaigę panašus pastatas iškiltų dviejuose žemės sklypuose ir „pakibtų“ virš tiesiamo pietinio sostinės aplinkkelio.

„Architektūrinę viziją grindžiame barokiniu Vilniaus senamiesčiu su daugybe susijungiančių kiemų ir kiemelių. Šis kompleksas bus sudarytas iš trijų pagrindinių statinių, kurie jungsis vienas su kitu netgi virš gatvės“, - ketvirtadienį sakė Danijos architektų bendrovės „Bjarke Ingels Group“ (BIG) architektas Ole Scroderis.

Jo teigimu, ant komplekso stogo bus įrengta poilsio zona po atviru dangumi, iš kur atsivers puikus vaizdas į Neries upės slėnį.

Danijos architektai šiame projekte žada kviesti bendradarbiauti ir Lietuvos architektus.

Didžiausią plotą PPC turėtų užimti pastatai su konferencijų salėmis ir kino teatru bei biurų kvartalais. Čia taip pat planuojama įrengti 300 kambarių viešbutį, apartamentus, universitetą, 7 restoranus, prekybos ir sveikatos priežiūros kompleksus, privačią ligoninę.

„Vilniuje iškils ne tradicinis PPC – mes sukursime nauja europietišką centro versiją. Mūsų planuose yra ne tik pastatyti PPC pastatą, bet sukurti visą kvartalą, kurio centras bus prekybos centras“, - teigė Danijos investuotojų valdomos bendrovės „WTC Vilnius“ atstovas Larsas Heilesenas.

Vietą pietinėje miesto dalyje investuotojai teigia pasirinkę dėl gerai išvystytos infrastruktūros bei susisiekimo su miesto centru ar oro uostu. Įtakos pasirinkimui turėjo ir tiesiamas pietinis aplinkkelis.

DELFI žiniomis, jau dvejus metus Vilniuje besidairantys danai iš pradžių buvo nusižiūrėję sklypus miesto centre - prie Seimo rūmų ir Šnipiškėse. Dėl vieno iš jų iki šiol vedamos derybos.

Teigiama, kad du 2,2 ha ir 0,68 ha valstybinės žemės sklypus Naugarduko gatvėje, kuriuose planuojama statyti PPC, yra išsinuomojusi bendrovė „Baltic Petroleum”.

„PPC prekybos centro principai yra grindžiami bendradarbiavimu, todėl ir šiam projektui įgyvendinti pasirinkome partnerystę su vietos verslininkais“, - teigė „WTC Vilnius“ prezidentas Billas Nielsenas.

Projekto pristatyme dalyvavę Vilniaus miesto vicemeras Evaldas Lementauskas ir Miesto plėtros departamento direktorius Linas Naujokaitis žurnalistams sakė ketvirtadienį pirmą kartą pamatę planuojamo statyti PPC viziją.

„Informacija šviežia, pirmas įspūdis labai geras, tačiau tai, kas čia pateikiama tikrai neatitinka detaliųjų planų. Tokio mąsto objektų mieste turime nedaug, todėl reikės kruopščiai nagrinėti ir viską gerai įvertinti“, - teigė L. Naujokaitis.

„Žiūrėsime, kokie bus investuotojų prašymai ir ieškosime sprendimų. Manau, miestui naudinga turėti tokį centrą“, - sakė E. Lementauskas

Investuotojų teigimu, tarp Lietuvai artimų valstybių PPC jau yra įsikūrę Stokholme, Helsinkio centre, netrukus dar vienas atsidarys Helsinkio oro uoste, taip pat Taline, Rygoje, Kopenhagoje ir Minske.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją