„Rolls-Royce Viper" turboreaktyvinis variklis, išvystantis 1500 kw galią į Lietuvą atgabentas vasarį. Variklį „Jet Car“ komanda atgabeno iš Anglijos, Santa Pod lenktynių trasos prieigų, kur darbuojasi „Fireforce" kompanija, užsiimanti turboreaktyvinių šou mašinų ir motociklų gamyba.

Užkurti variklį Lietuviams padėjo specialiai iš Anglijos atvykęs specialistas Martinas Hillas. Kone 30 metų su panašiais projektas dirbantis M. Hillas teigė, kad daugiausiai problemų Lietuvoje kilo dėl detalių.

„Jungtinėse Valstijose ar Didžiojoje Britanijoje viską galima nusipirkti, o čia viską teko pagaminti patiems lietuviams", - DELFI sakė M. Hillas.

„Daugiausiai problemų kilo dėl starterio, tačiau ir su šia užduotimi sėkmingai susidorojome. Tačiau darbų dar laukia nemažai", - sakė projekto vadovas Andrius Tiknius.

Plačiau apie „Rolls – Royce Viper" variklio pirmąjį bandymą – vaizdo reportaže.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją