Anot bendrovės, dar šiemet Obelių spirito varykloje numatoma pradėti kogeneracinės jėgainės, biodujų gamybai naudojančios grūdų perdirbimo į alkoholį atliekas (žlaugtus), statybos planavimo darbus. Biodujų gamyba iš žlaugtų leis įmonei apsirūpinti šilumine ir elektros energija, o perteklinę elektros energiją parduoti skirstomiesiems tinklams. Šiuo projektu siekiama ne tik sumažinti energetinių resursų išlaidas bei modernizuoti spirito gamybos atliekų panaudojimą, bet ir mažinti aplinkos taršą.

Pasirašius sutartį su Lietuvos verslo paramos agentūra, šiemet numatoma paskelbti konkursą kogeneracinės elektrinės įrangai įsigyti. Per dvejus metus Obelių spirito varyklos teritorijoje turėtų iškilti 12800000 kWh projektinės metinės elektros energijos gamybos ir 14000 MWh šilumos gamybos jėgainė. Visą šilumą ir apie 20 proc. elektros energijos numatoma sunaudoti savo reikmėms, o likusią dalį planuojama parduoti RST.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją