Ministerija teigia, kad "Vilniaus energijos" veiksmai sukėlė pagrįstą vilniečių pasipiktinimą, nes apsispręsti per tokį trumpą laiką neįmanoma, be to, gyventojams nebuvo išaiškinta, ką reiškia pasirinkimo alternatyvos.

Todėl 2009 m. birželio 16 d. įsakymu Nr. 1-95 energetikos ministras A.Sekmokas pakeitė Šilumos tiekimo ir vartojimo taisykles ir sprendimo dėl karšto vandens tiekėjo terminą pratęsė iki 2010 m. sausio 1 d.

Energetikos ministerija tikina, kad kartu su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) dės visas pastangas, kad, įgyvendinant Lietuvos Respublikos šilumos ūkio įstatymo nuostatas, gyventojai būtų papildomai informuoti, kokiomis sąlygomis jie gali pasirinkti vieną ar kitą karšto vandens tiekimo būdą, o taip pat, kad būtų užkirstas kelias energetikos įmonių savavaliavimui ir nepagrįstų reikalavimų kėlimui.

Dėl "Vilniaus energijos" veiksmų pasipiktinimą trečiadienį pareiškė ir VKEKK, o ketvirtadienį ir Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją