Jo nuomone, šalies valdžia turi pateikti aiškų sprendimą, ar Lietuva nori turėti savo atominę elektrinę, ar ne, bei užtikrinti užsienio partnerius, kad Vilnius tokį sprendimą turi.

"Dabar geriausia būtų, kad išrinkta būsimoji prezidentė, Vyriausybė ir aš pats tą politinį sprendimą pateiktume viešumai ir Seimui. Užtenka žaisti politinius, partinius žaidimus", - konstatavo kadenciją baigiantis šalies vadovas.

Paklaustas, ar pritaria "Leo LT" išformavimui jis sakė: "Jokių formavimų, jokių kalbų".

Tačiau tuo pat metu V.Adamkus pažymėjo, jog nusprendus, kad išformavimas reikalingas, turi būti pateiktos priežastys, kodėl išformuojama, nes kiekvieną dieną tolstama nuo Lietuvos savarankiškumo energetikos srityje.

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį pareiškė, kad nacionalinė energetikos bendrovė "Leo LT" bus ardoma.

Išrinktoji Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė praėjusį pirmadienį pareiškė, kad sprendžiant "Leo LT" likimą, sprendimus reikia priimti greičiau.

Energetikos ministras ketvirtadienį teigė, kad pirmąją išrinktosios prezidentės darbo dieną bus pateikti scenarijai, kaip bus elgiamasi su nacionaline energetikos bendrove "Leo LT".

"Leo LT" turėjo užsiimti elektros tiltų iš Lietuvos į Lenkiją ir Švediją tiesimu bei naujos atominės elektrinės statyba.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją