„Kriterijai (atleidimo – DELFI) buvo aiškūs ir paprasti, pirmiausiai buvo atleisti tie žmonės, kurie plika akimi žiūrint matėsi, kad neturi normalaus darbo krūvio. Arba kaip aš vaizdžiai mėgstu pasakyti, kad jie ryte ateina ir nebežino, ko jie atėjo ir ką turės daryti. Tokių buvo, normalu, buvusios valstybinės įmonės", – penktadienį susitikime su žurnalistais sakė „Leo LT" valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika.

Pavyzdžiu jis pateikia RST, kurioje buvo 20 asmeninių vairuotojų, šiuo metu liko vienas.

„Buvo egzotiškų pareigybių, pavyzdžiui, dailininkas, kurio darbas buvo gražiai užrašyti atvirukus. (...) Mašininkės, knygrišiai, bibliotekininkai, staliai ir taip toliau", – G. Mažeika vardija etatus, kurių atsisakyta.

Jis sakė, kad išeitinėms kompensacijoms pernai skirta 14 mln. Lt, tačiau šiemet sumažėjus personalo skaičiui darbo užmokesčio sąnaudos turėtų sumažėti 28 mln. Lt.

„Pagrindinis srautas yra atleistas, kažkiek dar gali būti atleista, bet dabar nežinau, kiek tiksliai", – sakė G. Mažeika.

Iš viso „Leo LT" skelbia siekianti, kad per visas grupės įmones sąnaudos sumažėtų 80 mln. Lt. Jis skaičiuoja, kad sutaupyti 80 mln. Lt leis elektros kainos nedidinti 1 ct/kWh.

„Aiškiau bus po pirmojo ketvirčio, įvertinus įmonių rezultatus", – sakė jis, paklaustas, kiek nuo kitų metų gali būti prašoma branginti elektros skirstymo ir perdavimo kainas.

G. Mažeikos teigimu, efektyvinant pirkimus remonto sąnaudoms turėtų būti sutaupyta 30 mln. Lt., kitų veiklos sąnaudų, pavyzdžiui, valymo paslaugos, pastatų priežiūra, apsaugos išlaidas planuojama sumažinti 23 mln. Lt.

Finansines investicijas planuojama mažinti 102 mln. Lt, tačiau žadama nupirkti tokį patį kiekį daiktų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją