Buvo pasirašytas aktas dėl branduolinei jėgainei išrinkto žemės sklypo Astravo rajone. Ši vieta buvo pasirinkta ištyrus tris galimas statybos vietas – Astravo, Krasnopoliansko ir Kukšinovkos.

Per Michailiškes teka Neris, šalia lietuvių gyvenami Gervėčiai, o nuo šio kaimelio iki Lietuvos sienos yra tik apie 20 kilometrų, Vilnius nutolęs tik 55 kilometrus.

Kaip buvo pranešta anksčiau, politinis sprendimas dėl branduolinės jėgainės statybos Baltarusijoje buvo priimtas 2008 m. sausio 15 d. per Baltarusijos Respublikos saugumo tarybos posėdį, kuriam pirmininkavo valstybės vadovas Aleksandras Lukašenka.

Baltarusija planuoja pradėti eksploatuoti du AE blokus, kurių kiekvieno galingumas siektų 1 tūkst. megavatų. Pirmasis blokas turi būti pradėtas eksploatuoti 2016 m., antrasis – 2018 m.

Specialistų vertinimu, atominės elektrinės statyba Baltarusijai per metus leis sutaupyti apytikriai 1 mlrd. dolerių, už kuriuos dabar perkamos dujos.

Tokie apskaičiavimai pateikti atsižvelgiant į būsimas gamtinių dujų kainas Baltarusijai.

Nuo 2016 m., kai pradės veikti pirmasis AE blokas, išlaidos elektros energijos gamybai Baltarusijoje sumažės apytikriai 60–70 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją