UAB „Ariogalos eksperimentinė langų gamykla“ direktorius Justinas Milušauskas teigia, kad per pusantrų metų pačiame Lietuvos centre esančiame miestelyje iškils naujas PVC langų gamybos cechas ir administracinės patalpos.

Ariogalos eksperimentinėje gamykloje bus įkurta ir langų kokybės tyrimo laboratorija, kuri bendradarbiaus su Kauno technologijos universitetu. Joje bus atliekami langų kokybės parametrų tyrimai: tikrinamas langų atsparumas vėjo apkrovai, laidumas vandeniui, šilumos perdavimo koeficientas ir kiti. Tai leis gaminti Lietuvos klimatui geriausiai pritaikytus langus – bendrovė planuoja sukurti iki 10 eksperimentinių naujoviškų PVC langų.

Gamykloje bus įsteigtos 85 naujos darbo vietos.

Pasak J.Milušausko, darbo jėga buvo vienas pagrindinių kriterijų apsisprendžiant dėl gamyklos vietos. Ne mažiau svarbus – ir miestelio geografinė padėtis. Pačiame Lietuvos centre esanti Ariogala labai patraukli planuojant logistiką – atstumas iki atokiausios šalies vietos siekia vos apie 150 km, o tarptautiniu mastu ji įsikūrusi tarp Rygos ir Varšuvos.

22 proc. naujosios gamyklos akcijų priklauso didžiausiai Lietuvoje langų ir fasadų gamintojos įmonių grupei „Hronas“.

Projekto įgyvendinimas truks 19 mėnesių. Gamykla bus pastatyta ir pradės veikti 2007 m. gruodžio 31 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją