„Mažeikių naftos" akcijos nepriklauso „Jukos". Dar daugiau, „Jukos" nėra dabartinis akcijų valdytojas ir neturi jokių įgaliojimų, kurie leistų disponuoti „Mažeikių naftos" akcijomis", - cituojamas kompanijos prezidentas Stevenas Theede'as. Todėl, anot jo, „Jukos" valdyba negali atlikti jokių veiksmų, kurie pažeistų Maskvos arbitražo teismo sprendimą, priimtą kovo 29 dieną.

„Mažeikių naftos" akcijos nėra skolininko – „Jukos" – nuosavybė", - tvirtina S. Theede'as.

„Jukos" atstovė spaudai Claire Davidson DELFI paaiškino, kad šiais žodžiais kompanijos prezidentas atsakė į laikinojo valdytojo Eduardo Rebguno pareiškimus, kad neleis išpardavinėti „Jukos" aktyvų, esančių užsienyje.

Anot jos, „Mažeikių naftos" akcijos tiesiogiai nepriklauso „Jukos Oil Company", jas turi Nyderlanduose registruota kompanija „Jukos International UK BV", kuri savo ruožtu yra valdoma fondo.

Paklausta, kodėl „Jukos" vis dar nepasirašė akcijų pardavimo sutarties Lietuvai, C. Davidson atsakė, kad pažado ją pasirašyti šią savaitę kompanija ir nebuvo davusi. „Derybos progresuoja", - sakė koncerno atstovė spaudai.

Reaguodama į žinias apie Rusijos teisingumo ministro laišką Lietuvos teisingumo ministrui Gintautui Bužinskui, kuriame prašome imtis laikinų apribojimų, susijusių su derybomis dėl „Mažeikių naftos“, C. Davinson pakartojo, kad „Mažeikių naftos“ akcijos tiesiogiai „Jukos Oil Company“ nepriklauso, duodama suprasti, kad laiškas įtakos daryti neturėtų. Tačiau, pasak jos, tai yra Lietuvos reikalas, kaip ji reaguos į Rusijos prašymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją