Jeigu Seimas pataisoms pritars, savivaldybių tarybos savo teritorijose galės nustatyti ir kelis skirtingus mokesčių tarifus arba iš viso atleisti nuo mokesčio.

Tačiau juos bus galima išskirti tik atsižvelgiant į atitinkamus kriterijus: nekilnojamojo turto paskirtį, jo techninės priežiūros būklę, mokesčio mokėtojų kategorijas ar nekilnojamojo turto buvimo savivaldybės teritorijoje vietą.

Finansų ministras Zigmantas Balčytis teigė, kad naujame įstatymo projekte numatyta, kad pirmaisiais metais turto vertė negali padidėti, nepriklausomai nuo vietos ar kitų požymių, daugiau nei 30 proc., antraisiais - 60 proc., o trečiaisiais metais turėtų atitikti tą vertę, kuri yra paskaičiuota pagal verčių žemėlapius.

„Mes leidžiame verslininkams pasiskaičiuoti savo galimybes ir nutarti, ką daryti su turtu. Taip pat savivaldybėms yra paliekama teisė atleisti nuo nekilnojamojo turto mokesčio“, - teigia ministras.

Tikisi, kad įsigalios vėliau

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos atstovas Juozas Jarmala, DELFI sakė, jog sveikintinas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto siekis, kad įstatymas įsigaliotų 2007 metų sausio 1 dienos.

„Jeigu tam bus pritarta, tada Vyriausybės pakeitimai galios nuo kitų metų ir per tą laiką bus galima pabaigti konfrontaciją tarp vertintojų bendruomenės, Registrų centro ir Finansų ministerijos taisyklių. Metai būtų pakankamas laikas sutvarkyti poįstatyminius aktus, tarifų dydžius ir savivaldybių kompetencijų ribas ir mokėjimų terminus, o dabar padarytas chaosas“, - teigė J.Jarmala.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją