Drabužiai ir avalynė atpigo 2,2 procento, transporto grupės prekės ir paslaugos – 1,0, alkoholiniai gėrimai ir tabakas – 0,4 procento.

Didžiausią įtaką maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainų pokyčiui turėjo 4,5 procento pabrangusios daržovės ir bulvės, 0,6 – duona ir grūdų produktai, 2,2 – šaldytos žuvys, 1,7 procento – rūkyti mėsos gaminiai.

Alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių kainų sumažėjimą labiausiai paveikė 1,3 procento atpigęs alus, 0,7 – degtinė.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro prekių ir paslaugų grupės kainų pokytį labiausiai paveikė 1,3 procento pabrangęs karštas vanduo ir centralizuota šiluma, 2,7 – malkos, 0,9 – būsto priežiūros ir remonto prekės ir paslaugos, 1,6 procento – suskystintos dujos maistui gaminti bei kitų prekių ir paslaugų mažai pasikeitusios arba nepakitusios kainos.

Statistikos departamentas pranešė, kad vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis 2006 m. vasario mėn., palyginus su sausio mėn., sudarė 0,0 procento. Metinė infliacija, palyginus 2006 m. vasario mėn. su 2005 m. vasario mėn,. sudarė 3,3 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją