Įstatymo projekto rengėjai tikina, kad mažesni ar didesni prekybos sekmadieniais apribojimai egzistuoja 19-oje iš 25 Europos Sąjungos šalių.

"Savigynos" pasiūlymą remia Lenkijos Katalikų Bažnyčia. Pasak dvasininkų, sekmadienį žmonės turėtų praleisti šeimose, o ne prekybos centruose.

Pernai gruodį šalies hierarchai laiške tikintiesiems rašė, jog "darbuotojai negali būti traktuojami vien kaip darbo jėga, nes jie - motinos ir tėvai, vyrai ir žmonos, kuriems reikia garantuoti teisę į šeimyninį gyvenimą".

"Savigyna" prekybą sekmadieniais siūlo uždrausti tik dideliuose prekybos centruose, o parduotuvės, turinčios ne daugiau kaip penkis darbuotojus, galėtų dirbti ir šventadieniais.

Uždrausti prekybą sekmadieniais Lenkijoje mėginama jau ne pirmą kartą, bet anksčiau tam prieštaravo ir pirkėjai, ir prekybos centrų savininkai.

Sekmadienius skirti bažnyčiai bei šeimai siūlė ir velionis lenkų tautybės popiežius Jonas Paulius II.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją