Toks pripažinimas Lietuvos sostinei bei Vilniaus ir Kauno dvimiesčiui suteiktas laimėjus šio žurnalo skelbtą konkursą.

Vilniaus miestas savo regione iškirtas už aktyvų užsienio investicijų skatinimą – 2004 metais kaupiamosios tiesioginės užsienio investicijos sudarė 2,8 mlrd. eurų (9,7 mlrd. Lt), už palankią ekonominę aplinką verslo kūrimuisi ir plėtojimui.

Vertinimo komisija taip pat įvertino aukštos kvalifikacijos darbuotojus, aukštąsias mokyklas, informacinių technologijų ir telekomunikacijų sklaidą bei visuotinę gyvenimo kokybę.

Vilniaus ir Kauno dvimiestis įvertintas už didžiausią ekonominį potencialą Baltijos regione. Pastaraisiais metais dvimiesčio bendrasis vidaus produktas vidutiniškai augo 8 proc., o 2004 metais jame sukauptos tiesioginės užsienio investicijos viršijo 3,4 mlrd. eurų (11,8 mlrd. Lt).

Europos miestai ir regionai buvo vertinami pagal 28 kriterijus 7 individualiose kategorijose – ekonominio potencialo, kaštų efektyvumo, žmogiškųjų išteklių, transporto, gerbūvio emigrantams, geriausią tiesioginių užsienio investicijų skatinimo strategiją.

Visi miestai ir regionai, laimėję šiame etape, turi teisę varžytis galutiniame etape 5 globalių regionų – Šiaurės, Rytų, Vakarų, Centrinės ir Pietų Europos kategorijose. Galutinio etapo laimėtojai bus paskelbti kovo viduryje.

Apdovanojimai už nominacijas miestų merams bus įteikti kovo 16 dieną tarptautinėje parodoje „MIPIM 2006“ Kanuose (Prancūzija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją