Toks gaminys turi būti vadinamas „grietinės (arba grietinėlės) ir augalinių riebalų mišiniu“. Ant etiketės masės procentais turi būti nurodytas pieno riebalų ir augalinių riebalų kiekis.

Liepos mėnesį kitame ministrės pasirašytame įsakyme nustatyta, kad jogurtas negali būti vadinamas jogurtu, jeigu jis buvo termiškai apdorotas. Mat, jeigu raugintas pieno gaminys po rauginimo buvo termiškai apdorotas, jis privalo būti vadinamas „termiškai apdorotas raugintas pieno gaminys“.

Pieno perdirbimo įmonėms, iki pavasarį ir vasarą įsigaliojusių įsakymų turėjusioms naujų nuostatų neatitinkančių etikečių, buvo leista jas naudoti iki gruodžio 31 dienos.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausiosios specialistės Antaninos Greičiuvienės, leidimas įmonėms apie pusę metų turėti pereinamą laikotarpį buvo duotas, nes įmonės indelius ir pakuotes užsako gaminti į priekį ir dideliais kiekiais.

„Be abejonės, bus tikrinama. Jau šiemet suplanavome sausio-vasario mėnesiais atlikti tokius teminius patikrinimus. Šie tikrinimai bus atliekami ir atitinkamai padaromas vertinimas“, - DELFI sakė A.Greičiuvienė.

Pasak jos, po Naujųjų metų pardavimo vietose radus grietinės, grietinėlės ar jogurto pakuočių, kurios bus netinkamai pažymėtos, gamintojai ir prekybininkai bus įspėjami. Jeigu po įspėjimų nesiims priemonių, bus „daromi tolimesni veiksmai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją