Parama būtų skirta ligoninių, mokyklų ir kitų viešųjų įstaigų pastatams apšiltinti ir renovuoti.

Iš viso buvo pateikti 329 viešojo energetikos sektoriaus projektai. Likę 224 projektai, įvertinti mažesne balų suma arba dėl kitų priežasčių, buvo atmesti vertinimo metu.

Po rugpjūčio 5-osios posėdžio visos viešajam energetikos sektoriui numatytos lėšos turėtų būti paskirstytos, todėl daugiau kvietimų teikti paraiškas pagal šią veiklos sritį skelbti nenumatoma.

Lietuvos verslo paramos agentūra iš viso gavo ir įvertino 361 paraišką, pateiktą ES paramai energetikos sektoriaus projektams vykdyti. Gegužės pabaigoje posėdžiavęs Energetikos projektų atrankos komitetas priėmė rekomendacijas dėl 8 privataus energetikos sektoriaus projektų finansavimo - šiems projektams jau paskirta beveik 100 mln. litų ES parama.

Privataus energetikos sektoriaus projektams dar liko nepaskirstyta 90,3 mln. litų. Kvietimą teikti paraiškas šios srities projektams Ūkio ministerija paskelbs ne anksčiau kaip šį rudenį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją