Maždaug 15 kilometrų nuo Vilniaus centro nutolusioje 5,5 ha teritorijoje „Gulbinų gyvenamieji namai“ bus statomi iš kokybiškų medžiagų, išorės apdailai naudojamos keramikinės plytos ir natūralaus medžio dailylentės, stogas dengiamas betoninėmis čerpėmis. Pirkėjams bus leidžiama koreguoti pasirinktą namo projektą bei fasado spalvas, tačiau išorės apdailai naudojamų medžiagų keisti nebus galima. Taip siekiama išlaikyti gyvenvietės architektūrinį vientisumą.

Namai, kurių plotai bus nuo 121 iki 186 kvadratinių metrų, parduodami su daline apdaila. Gyvenvietėje esantys namai bus šildomi dujomis arba geotermine energija, turės vietinį vandens gręžinį ir nuotėkų valymo įrenginius. Taip pat bus sutvarkyta gyvenvietės aplinka, asfaltuoti keliai.

„Gulbinų gyvenamųjų namų“ statybos darbai jau prasidėję, o pabaiga planuojama po dviejų metų – 2007 metų vasarą. Darbai bus vykdomi dviem etapais. Planuojama, kad pirmieji 18 namų gyventojai, baigę apdailos darbus, galės į juos įsikelti jau kitų metų vasarą. Kituose namuose gyventojai galės įsikurti dar po metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją