Negauti pinigai veikiausiai bus išieškoti iš atsargas kaupusių įmonių, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Projektą dėl žemės ūkio ir maisto produktų atsargų Europos Komisija ketina paskelbti ateinančią savaitę. Kol jis nepaskelbtas, neoficialiai užsimenama tik tiek, kad jame numatytos sankcijos būtų skausmingos Lietuvai.

Siekiant išvengti prekybos žemės ūkio produktais iškraipymo ir spekuliacijų išsiplėtus ES, kiekvienas individualus atsargų turėtojas buvo įpareigotas iki 2004-ųjų gegužės pradžios deklaruoti jam priklausančias žemės ūkio ir maisto produktų atsargas.

"Mūsų skaičiavimais, itin daug atsargų neturėjo būti sukaupta. Arba jei jų ir turėta - tai tikrai dėl objektyvių aplinkybių. Mūsų gamyba, vartojimas pastaraisiais metais augo gana dideliais tempais",- sakė Žemės ūkio ministerijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Vygantas Katkevičius.

Nustatant perteklines žemės ūkio ir maisto produktų atsargas buvo atsižvelgiama į ankstesnių trejų metų atsargų vidurkį bei atsargų susidarymo objektyvias aplinkybes.

Valdininkai tikina, kad Europos Komisijos parengtas pirminis projekto variantas daug kur prasilenkia su logika.

Jei tektų mokėti baudą, šalis gali pinigų išieškoti iš ūkio subjektų. Ar tai bus daroma ir kaip - kol kas specialistai negali atsakyti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją