Pirmadienį Vyriausybėje posėdžiavusi valdančiosios daugumos politinė taryba pagaliau susitarė dėl būsimos mokesčių politikos. Pasak ministro pirmininko Algirdo Brazausko, sprendimą priėmę koalicijos partneriai rytoj pasirašys tai numatantį komunikatą.

Premjeras žurnalistams teigė, kad fiziniams asmenims nekilnojamo turto mokesčio už pirmą būstą, sodą ir garažą mokėti nereikės. Kokio dydžio bus nekilnojamo turto mokestis fiziniams asmenims, anot premjero, kol kas nežinoma, tačiau manoma, kad jis gali siekti 1-2 proc. turto vertės. Tiek pat planuojama padidinti nekilnojamo turto mokestį ir juridiniams asmenims.

Koalicijos partnerių sprendimu, pelno mokestis šalyje nebus didinamas ir kol kas išliks toks pat – 15 proc., o mokamas kelių mokestis išliks dar metus, kuris turėjo būti baigtas šiais metais.

„Daugiau jokių mokesčių keitimo nenumatom. Aš manau, kad tai sudarys mums sąlygas, panaudojant dar kitas priemones, sumažinti šešėlinį verslą, kuris užima dar nemažai vietos mūsų gyvenime, suaktyvinti mokesčių mokėjimą bei išlaikyti stabilumo kriterijus“, - sakė A.Brazauskas.

Pasak ministro pirmininko, kokia dalimi gali pavykti sumažinti šešėlinę ekonomiką, tiksliai nežinoma, tačiau tikimasi, kad taip pakeitus mokesčių sistemą tai pavyks padaryti 17-18 proc.

Pirmininkas A.Brazausko žodžiais, sprendimai dėl mokesčių sistemos Seimui bus pateiktos artimiausiu metu ir tai numatančius įstatymų pakeitimus Seimo nariai turėtų priimti iki šių metų liepos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją