Jų teigimu, sustojęs Lietuvos ekonomikos augimas liudija labai ribotą jos pasveikimo mastą. „Lietuvoje akivaizdžiai vyksta L tipo ekonomikos atsigavimas, kai laisvojo kritimo laikotarpį keičia sąstingis“, – aiškina britų ekspertai.

Britai priminė, kad Baltijos šalyse, kuriose antrąjį 2010 m. ketvirtį atsinaujino ekonominis augimas, stabilizavimasis sutelktas į eksportą. „Capital Economics“ ekspertai pabrėžė, kad norint sugrąžinti Lietuvos, Latvijos ir Estijos konkurencingumą, realius šių šalių valiutų kursus, kurie nurodo prekių kainų didėjimą, lyginant su didžiausiais jų prekybos partneriais, reikėtų sumažinti dar 5-10 proc.

„Capital Economics“ ekonomistai taip pat mano, kad vidutinis prieaugis Baltijos regione 2011 m. sieks 3 proc., o 2012 m. nukris iki 2 proc.

Jau paaiškėjo, kad trečiąjį ketvirtį Lietuvos BVP, lyginant su ankstesniu ketvirčiu, išaugo vos 0,6 proc., nors analitikai prognozavo 2 proc. augimą. Latvijos ir Estijos rodikliai kol kas nebuvo paskelbti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją