Nuo 2001 m. gruodžio, kai buvo pradėtas SAPARD paramos įgyvendinimas, Nacionalinė mokėjimo agentūra iš viso sulaukė 1056 ūkininkų, žemės ūkio bendrovių, žemės ūkio produktų perdirbimo įmonių, kaimo bendruomenių ir kitų žemės ūkio atstovų paraiškų tokiai paramai gauti.

Su paramos gavėjais pasirašyta 481 sutartis. Jų įgyvendinimui skirta per 469 mln. litų paramos lėšų. 231 paraiška pripažinta netinkama paramai gauti, likusios 199 paraiškos šiuo metu yra vertinamos. Su 142 paramos gavėjais, kurių projektai yra įvertinti tinkamais paramai gauti, artimiausiu metu bus pasirašytos paramos sutartys.

Iš viso SAPARD įgyvendinimui 2000-2003 metais skirta per 554 mln. litų, įskaitant Lietuvos bendrai finansuojamą 25 procentų dalį.

Nacionalinės mokėjimo agentūros teritoriniuose skyriuose visose Lietuvos apskrityse nuo 2003 m. spalio 3 iki lapkričio 28 d. buvo priimamos paraiškos SAPARD paramai gauti.

Paraiškas paramai gauti buvo galima pateikti pagal Nacionalinėje žemės ūkio ir kaimo plėtros programoje numatytas paramos kryptis "Investicijos į pirminę žemės ūkio gamybą" ir "Žemės ūkio paskirties žemės apželdinimas mišku ir miškų infrastruktūros tobulinimas".

Tai jau šeštasis SAPARD etapas finansinei paramai gauti, kurio metu sulaukta 129 paraiškų: 126 pareiškėjai kreipėsi pagal paramos kryptį "Investicijos į pirminę žemės ūkio gamybą", o 3 paraiškos gautos pagal "Žemės ūkio paskirties žemės apželdinimą mišku ir miškų infrastruktūros tobulinimą". Bendra paraiškose prašoma paramos suma viršija 69 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją