Šiaulių miesto vykdytą Industrinio parko projektą stabdo Ūkio ministerija. Šiaulių savivaldybė valdžia nuogąstauja, jog gautas raštas iš ministerijos gali užkirsti kelią lėšų gavimui.

Šiauliai dalį apleistos teritorijos greta Zoknių aerodromo jau sutvarkė, dabar keliasdešimties hektarų plote gali įsikurti pramonės įmonės. Gamyklų statybai planuota paruošti ir dar vieną didžiulę ir šiuo metu nenaudojamą teritoriją, paruošiamiesiems darbams jau buvo numatyta apie 10 mln. litų. Tačiau pinigų žadama nebeskirti, jei miestas nesusiras Industrinio parko operatoriaus.

Šiaulių vadovai tik rankomis skėsčioja, nes nesupranta, kam to reikia, be to neaišku iš kur imti pinigų, kuriuos reikėtų mokėti samdytai pramonės zonos valdytojai.

Savivaldybė už antrajam Industrinio parko etapui skirtus 10 milijonų planavo kloti lietaus nuotėkų sistemas, atvesti vandentiekio linijas, dalis lėšų būtų buvę skirta ir elektros tinklams.

Dabar visas procedūras teks sustabdyti. Savivaldybės atstovai mano, kad taip valstybė atėmusi finansavimą turbūt nori pramonės parkus perimti savo žinion.

Šiaulių valdžia dėl keičiamų Industrinio parko finansavimo sąlygų sako bandys pasikalbėti su Ūkio ministro pavaduotojų, o jei tai nepadės, bus kreiptasi ir į patį ministrą.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją