Iš savo patirties žinau, kad kopiant į kalną, kai pavargstame, galime pasirinkti lengvesnį kelią, tačiau tikslo tuomet nebepasieksime“, – sakė Virginijui Savukynui vokiečių politikas C.Wulffas.

Lietuvoje diskusijos dėl lito devalvavimo kilo tada, kai apie tokią teorinę galimybę užsiminė Seimo narys Kęstutis Glaveckas.

„Aš norėčiau, kad Lietuva ne tik būtų NATO, ES narė, bet ir įsivestų eurą, taptų euro zonos nare, nes tai dar labiau palengvina verslo ryšius. O kelyje link euro įvedimo valiutos devalvavimas būtų sunkus smūgis“, – teigė Ch. Wulffas.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras lrt.lt teigė, kad laisvai negali būti interpretuojami ir Lito patikimumo įstatyme įrašyti žodžiai, jog devalvacija galima esant „nepaprastoms aplinkybėms“ – esą šios aplinkybės apibrėžtos Nacionalinio saugumo įstatyme.

Aiškindamas Lito patikimumo įstatymo nuostatą, kurioje pažymima, kad litas gali būti devalvuojamas esant „nepaprastoms aplinkybėms, kai nustatyto lito kurso tolesnis išlaikymas žlugdytų nacionalinės ekonomikos stabilumą“, S. Šedbaras teigė, kad šias „nepaprastas aplinkybes“ apibrėžia kitas, Nacionalinio saugumo įstatymas.