Šiaulių miesto Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėja Aistė Žalevičenė sako, kad lieka tik džiaugtis ir tuo vienu investuotoju, nes akivaizdu, kad verslininkus, matyt, išgąsdino ir laikmetis, ir sąlygos investavimo konkursui, kurios paruoštos ekonomikos pakilimui.

Sunkmečiu, kai visi raginami veržtis diržus, verslininkus sudomintų nebent lengvatos. A. Žalevičienė sako, kad prieš porą metų rengiant investavimo sąlygas numatyta , kad verslininkas įsipareigotų į 1 ha investuoti ne mažiau, kaip 4 milijonus litų. Šiandien to reikalauti jau būtų per daug drąsu. O santykis su bankais- svarsto specialistė- ar galima šiandien reikalauti iš verslininko, kad jis pasakytų, gaus ar negausti paskolą plėtrai. Gi bankai nepasitiki įmonėmis, o šios bankais- pasikeitusią ekonominę situaciją aiškino specialistė.

Ekonomistai tikisi, kad susidomėjimas industriniu parku atgims kai bent jau šiek tiek bus aišku kokie mokesčiai, kokios lengvatos investuotojams, o kol kas lieka tik laukti, kartu su jais.

Aistė Žalevičienė Šiaulių Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėja sako, kad dabar visi bijo- didėsiančių mokesčių, mažų lengvatų verslui, o labiausiai bijo neapibrėžtos ekonominės situacijos, kai visiems niekas neaišku, kaip bus.

Pasak ekonomistų, nuo bendros šalies mokesčių ir verslo lengvatų politikos priklausys, kokie aktyvūs bus investuotojai. Beveik 40 milijonų litų kainavusio Šiaulių industrinio parko plėtra ir likimas irgi priklausys tik nuo bendro požiūrio į verslą. Sulaukę lengvatų, galimybe investuoti susidomėtų ne tik Lietuvos verslininkai- tai specialistė sako išgirdusi iš diplomatinių atstovybių.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją