Pirmąjį šių finansinių metų ketvirtį „Zara“ pagrindinė bendrovė „Inditex“ užfiksavo 9 proc. pardavimų padidėjimą iki 2,218 milijardo eurų. Taip pat šiai bendrovei buvo naudingas stiprus euras ir ji šiek tiek pralenkė „Gap“, kurios pajamos sumažėjo 10 proc. ir tuo pačiu laikotarpiu buvo užfiksuoti 2,169 milijardo eurų pardavimai.

Galbūt tai nėra didelis skirtumas, tačiau „¬Inditex“ teigimu jis reikšmingas: pirmąjį kartą Ispanijos bendrovių grupė pralenkė savo varžovus amerikiečius.

Praėjo trys metai nuo tada, kai „Inditex“ pralenkė „H&M“ ir tapo didžiausiu drabužių mažmenininku Europoje. Tačiau tokia grieta plėtra nėra naujiena bendrovei, kuri įsikūrė 1963 m. jos pirmininko Amancio Ortega namų miegamajame Galisijoje, šiaurės vakarų Ispanijoje, kur buvo gaminami chalatai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją