Kaip rodo Norvičo sveikatos priežiūros centro tyrimas, keturi iš penkių darbdavių įsitikinę, kad alkoholis labiausiai trukdo gerai atlikti darbą.

Alkoholio gamintojai teigia, jog darbdaviai turėtų žinoti piktnaudžiavimo alkoholiu požymius.

Atliekant tyrimą apie alkoholio vartojimo įpročius, buvo apklausti 1 tūkst. darbuotojų ir 250 darbdavių.

Iš tų, kurie dirbo kamuojami pagirių ar neblaivūs, 85 proc. patvirtino, jog prasčiau atliko darbą ar buvo prastesnės nuotaikos.

Daugiau nei trečdaliui (36 proc.) buvo sunku susikaupti, 35 proc. jautėsi mažiau darbingi, 42 proc. jautė nuovargį ar mieguistumą, o 25 proc. atliko minimalų darbo kiekį ir kuo greičiau išėjo namo.

Kai kurių profesijų atstovai vartoja daugiau alkoholio.

41 proc. dirbančių žiniasklaidoje ar kūrybinį darbą teigė, jog vidutiniškai 4 kartus gyvenime yra atėję į darbą dar neišsiblaivę.

Iš dirbančiųjų statybų pramonėje neblaivūs darbe yra buvę 24 proc., iš specialistų ir prekybininkų – 23 proc. ir iš informacijos technologijų specialistų – 15 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją