Panevėžio miesto savivaldybė paskelbė, kad bus privatizuojamas dviejų aukštų mūrinis pastatas Respublikos gatvėje šalia senojo teatro. Pastate šiuo metu įsikūręs pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“.

Savivaldybė skelbia, kad pastato pradinė pardavimo kaina 1 milijonas 729 tūkstančiai litų. Objektui priskirtam 0,16 ha žemės sklypui apskaičiuotas nuomos mokestis 159 tūkstančiai litų.

Aukcionas – gegužės mėnesį

Pasak Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus Turto valdymo poskyrio vedėjo pavaduotojo Alberto Dragūno, norintieji įsigyti dviejų aukštų mūrinį pastatą ir išsinuomoti žemės sklypą objektą apžiūrėti kviečiami gegužės 6–7 dienomis.

„Aukcionas turėtų vykti gegužės 8 dieną. Kol kas dar niekas nepareiškė noro dalyvauti aukcione. Be to, nuomojamo žemės sklypo paskirtis – visuomeninės paskirties teritorija. Jei pastatas bus parduotas, o žemės sklypas išnuomotas, įsigijusieji jį projektavimo ir statybos darbus privalės vykdyti vadovaudamiesi šalyje galiojančiais įstatymais, teisės aktais, reglamentuojančiais teritorijų planavimą ir statybas. Teritorija yra saugoma, privaloma laikytis nustatytų gamtos ir kultūros paveldo kompleksų apsaugos ir naudojimo režimo reikalavimų“, – sakė A.Dragūnas ir pridūrė, kad žemės paskirtis gali būti keičiama, o keitimą teks derinti Panevėžio apskrities administracijoje.

Susitiko su aludariais

Pirmadienį su Panevėžio miesto meru Vitu Matuzu susitiko bendrovės „Kalnapilio-Tauro grupė“ generalinis direktorius Valdas Tekorius.

PB žiniomis, alaus daryklos ir miesto vadovai kalbėjosi ir apie pastatą, esantį Respublikos g. 77A. Tai patvirtino ir mero patarėja ryšiams su visuomene Jarda Paukštienė.

„Susitikimą su meru inicijavo patys aludariai. Jie pareiškė norą susitikti su V.Matuzu. Be kitų aptartų klausimų, bendrovės „Kalnapilio-Tauro grupė“ generalinis direktorius Valdas Tekorius sakė, kad ketina dalyvauti Savivaldybės skelbtame pastato privatizavimo konkurse. Tačiau negaliu pasakyti, ar jie pasiėmė dokumentus, reikalingus dalyvauti konkurse“, – aiškino mero patarėja.

Nežino, kur iškels

Pasiteiravus, ar žino, kur bus keliami iš privatizuojamų patalpų, pučiamųjų orkestro „Panevėžio garsas“ vadovas Arūnas Viduolis aiškino: „Nežinojau, kad pastatas, kuriuo naudojasi pučiamųjų orkestras, jau privatizuojamas. Mums kol kas niekas nepaaiškino, kur mus iškels. Kalbama, kad orkestrą jungs prie Muzikinio teatro, o laikinai naudosimės kultūros centro „Panevėžio linelis“ patalpomis.“

Pakalbintas mero pavaduotojas Kastytis Vainauskas tvirtino: „Pardavus pastatą pučiamųjų orkestrą „Panevėžio garsas“ planuojame kelti į kultūros centro „Panevėžio linelis“ patalpas, o šią įstaigą ketiname perkelti į Bendruomenių rūmus, kadangi minėta kultūros įstaiga atlieka tokias pat funkcijas.“