Kasininkai darbo nepraras

Į klausimą, ką pigiau išlaikyti - automatinę mašiną ar kasininką, jis sakė negalintis atsakyti, kol savitarnos kasos dar nepradėjo veikti.

Pašnekovas patikino, kad naujos kasos iš parduotuvių tradicinių neišstums, o iki šiol įprastose kasose dirbę darbuotojai darbo nepraras. Jie, T.Vaišvilos teigimu, labai reikalingi kitose prekybos centrų vietose - prekybos salėje, skyriuose, kuriuose prekės yra sveriamos. Prie savitarnos kasų irgi dirbs konsultantai, kurie padės jose atsiskaitantiems pirkėjams.

Į šį projektą minėtas tinklas ketina investuoti ne vieną milijoną litų. Tačiau T.Vaišvila įsitikinęs, kad investicijos atsipirks, priešingu atveju nebūtų rizikuojama diegti tokį projektą.

"Tačiau mums svarbu ne tik tai, ar atsipirks investicijos, bet ir prekybos centrų patrauklumas. Turėsime konkurencinį pranašumą prieš kitus prekybos centrus, nes pirkėjas galės rinktis, kurioje kasoje jam patogiau atsiskaityti už prekes", - sakė jis.

Bus ir kitur

LŽ pasidomėjo, ką apie šią modernią naujovę mano kitų prekybos centrų atstovai.

Pasak UAB "Rimi Lietuva" atstovės ryšiams su visuomene Rasos Juodkienės, tokios pačios kasos šių metų pabaigoje arba vėliausiai kitų pradžioje bus ir prekybos centruose "Rimi". "Visada yra gerai suteikti galimybę pirkėjams rinktis", - teigė ji.

"Žinome, kad tokios kasos yra Vakaruose. Be abejo, mes atidžiai stebėsime, kaip jos veiks mūsų šalyje. "Norfos" parduotuvėse taip pat planuojame diegti savitarnos kasų sistemą", - teigė "Norfos" prekybos centrų atstovas spaudai Darius Ryliškis. Tačiau konkrečių terminų, kada toks projektas bus pradėtas įgyvendinti, jis negalėjo įvardyti. "Tam reikalingos didelės investicijos", - pabrėžė jis.