Parduotuvės direktorius Vidmantas Veikelis tokį sprendimą jau vadina smulkaus verslo žlugdymu. Tuo tarpu policijos komisariato vadovas teigia, jog vakarais ir naktimis prie parduotuvės Laisvės alėjos prieigos tampa pačia nesaugiausia miesto centro vieta. Pareigūnai buvo nustatę faktų, kai čia alkoholinių gėrimų buvo parduota ir nepilnamečiams.

Laisvės alėjos pabaigoje, kur yra minima parduotuvė, policininkų pastebėjimu, susidaro savotiškas "uždaras ratas". Čia pat - naktinis klubas "Siena", kuriame alkoholis kainuoja daug brangiau, todėl jaunimas "atsargų" lekia į parduotuvę. Klubo apsaugininkai į "Sieną" įsinešti butelių neleidžia, tad jaunuoliai juos ištuština tiesiog gatvėje.

"Pernai, - teigia miesto vyriausiasis komisaras A. Kaminskas, - prie šios parduotuvės ir klubo prieigose registruotos 55 nusikalstamos veikos. Būta ir kūno sužalojimų, ir turto sunaikinimų, vagysčių ir plėšimų, netgi - jauno žmogaus nužudymas".

Kartais per visą Laisvės alėją tamsiu paros metu susiburia iki dešimties ir daugiau alkoholinius gėrimus vartojančių jaunimo grupių. Keliasdešimt neblaivių jaunuolių nebekontroliuoja savo elgesio: mušasi, keikiasi, užkabinėja praeivius, šiukšlina, daužo butelius. Viltis, kad alėjoje sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros drausmins įsisiautėjusį jaunimą, nepasiteisina. Policijos pajėgų irgi ne visada pakanka tvarkai miesto centre palaikyti.

Kauno miesto taryba (per praėjusias kadencijas) mėgino riboti prekybą alkoholiu bent netoli švietimo įstaigų ar ligoninių, draudė ją arčiau nei 50 metrų iki mokyklos. Dabartinis miesto meras Andrius Kupčinskas ryžtingai nusiteikęs imtis patikimesnių priemonių, kad viešas girtavimas miesto centre, kur taip pat yra ne viena mokykla, bei kitose Kauno vietose išnyktų arba bent sumažėtų.

Miesto taryba savo sprendimais jau apribojo prekybos alumi laiką Laisvės alėjoje esančiuose kioskuose, palikdama šiai prekei realizuoti vos keletą valandų per dieną. Taip prekiauti neapsimoka, todėl kioskuose nei alaus, nei sidro neliko. Ribojimai pritaikyti ir K. Donelaičio gatvėje prasta reputacija pagarsėjusiai (jos klientai ne vieną praeivį ar lankytoją buvo sumušę ir apiplėšę) kavinei "Mažasis Paryžius". Kavinės savininkas kreipėsi į teismą, tačiau šis paliko miesto Tarybos sprendimą galioti nepakeistą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją