FBK „Kaunas" su Ūkio banko investicine grupe (ŪBIG) žada kardinaliai atnaujinti stadioną, kurio vietų skaičius padidėtų iki 14 tūkst. Teigiama, kad nebus naikinama nė viena šiuo metu esanti sporto bazė.

Futbolininkų ketinimai didžiausią nerimą kelia Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LAF) atstovams.

Pirmadienį surengtas jungtinis Kauno savivaldybės tarybos komitetų posėdis, kuriame dalyvavo ir stadioną norinčios prisijungti Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) atstovai.

Posėdžio metu Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius pasiūlė LKKA keltis į Aleksoto aerodromo teritorijoje planuojamą statyti sporto ir sveikatingumo kompleksą. LKKA savo ruožtu siūlo futbolininkams statyti stadioną kitoje vietoje.

Po jungtinio komitetų posėdžio S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadiono klausimas vėl bus svarstomas atskiruose komitetuose.

„Priimant sprendimą nereikėtų skubėti", - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

FBK „Kaunas" vadovai ne kartą teigė, kad nepasinaudojus jų pasiūlymu rekonstruoti stadiono nebūtų už ką.

Nors futbolininkų ketinimai Kauno politikams kelia įtarimų, iš pirmadienį posėdžio metu išreikštų nuomonių galima spręsti, kad į verslininkų pusę pereina vis daugiau Kauno miesto tarybos narių, kurių išreikšta politinė valia ir nulems prestižinėje Kauno miesto vietoje stovinčio stadiono likimą

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją