DELFI pasidomėjus, kodėl aplinkosaugininkams užkliuvo Antakalnis, paaiškėjo, kad ši seniūnija yra tapusi atliekų tvarkymo įmonių konkurencinės kovos ašimi. Komunalines atliekas seniūnijoje šiuo metu surenka ir perveža įmonė „Švara visiems“, sudariusi sutartį su privačia gyvenamuosius namus administruojančia bendrove „Antakalnio ūkis“.

Tačiau „Švara visiems“ nėra laimėjusi savivaldybės skelbto konkurso šioms paslaugoms teikti. Dar ankstesnė miesto valdžia yra pasirinkusi 7 įmones: UAB „VSA Vilnius“, UAB „Cleanaway“, UAB „Ecoservice“, UAB „A.S.A. Vilnius“, UAB „Atliekų tvarkymo tarnyba“, AB „Specializuotas transportas“ ir UAB „Švarus miestas“.

Įmonė „Švara visiems“ šio konkurso rezultatus apskundusi teismui. „Į mus kreipėsi pagalbos „Antakalnio ūkis“ ir mes padedame. Buvome pakelti kaip į karą: turėjome per trumpą laiką sustatyti savo konteinerius“, - DELFI sakė įmonės vadovas Daugvydas Druskis. Jis pažadėjo, kad per mėnesį Antakalnyje atsiras ir atliekų rūšiavimui skirti konteineriai.

Savo ruožtu „Antakalnio ūkio“ direktorius Alfredas Barkus DELFI tikino, kad Antakalnio seniūnijoje atliekų konteinerių netrūksta: „Atvažiuokite ir pažiūrėkite: viskas švyti, visur sutvarkyta“. Jis pasiguodė, kad netvarka atliekų surinkimo aikštelėse atsiranda dėl to, kad daugiabučių namų savininkų bendrijoms priklausantys gyventojai savo šiukšles meta į bendrovės pasirinkto vežėjo konteinerius, nors yra sudarę sutartys su kitomis įmonėmis.

Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas penktadienį teigė, kad kitą savaitę „Antakalnio ūkio“ vadovas turės pasiaiškinti, kodėl sudarė sutartį su įmone, kuri šiuo metu neturi teisės teikti atliekų surinkimo paslaugų Vilniaus mieste. Kartu E. Lementauskas neatmetė galimybės, kad įmonei „Švara visiems“ bus suteikta galimybė dirbti sostinėje.

„Jeigu ši ar kitos įmonės atitiks visus keliamus reikalavimus, tas septynių įmonių sąrašas galės būti papildytas“, - DELFI teigė sostinės vicemeras.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūra skelbia, kad rugpjūčio 23 d. pasirinktinai patikrino Vilniaus miesto Antakalnio, Šeškinės, Viršuliškių, Naujosios Vilnios, Rasų seniūnijų teritorijose esančiose gatvėse įrengtas antrinių žaliavų konteinerių aikšteles.

Padėtį Antakalnio seniūnijoje pavadinę kritine, aplinkosaugininkai teigia, kad Šeškinės, Naujosios Vilnios ir Rasų seniūnijų teritorijose taip pat nepakankamas antrinių žaliavų surinkimo konteinerių ir surinkimo aikštelių kiekis.

„Vadovaujantis Vyriausybės patvirtintu Valstybiniu strateginiu atliekų tvarkymo planu, savivaldybės atsakingos už komunalinių atliekų tvarkymo reglamentavimą, administravimą ir organizavimą bei ne mažesnį kaip vienos antrinių žaliavų konteinerių aikštelės 600 gyventojų įrengimą ir aptarnavimą“, - teigia agentūros vedėjas Alfredas Skinulis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją