„Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius Valdas Tekorius DELFI sakė abejojantis, ar alaus kainos Lietuvoje ir Latvijoje iš esmės skiriasi.

„Akcizai Lietuvoje ir Latvijoje yra labai panašūs, gamintojai alų parduoda už labai panašias kainas, savikaina yra panaši, taigi toliau priklauso nuo to, kiek užsideda transportininkai, kiek kainuoja sandėliai, kiek užsideda prekybininkas“, – aiškino jis.

Kiti aludariai mano, kad tokią alaus kainą Lietuvoje labiausiai lėmė arši konkurencija, o brangiausią alų Estijoje iš visų Baltijos šalių – ir didesni akcizai nei kaimyninėse šalyse.

„Estijoje yra du pagrindiniai aludariai, Latvijoje yra trys, o Lietuvoje – keturi didesni konkurentai, manau, tai ir yra pagrindinė priežastis, nes salyklą visi perka maždaug ta pačia kaina, atlyginimai irgi pernelyg nesiskiria“, – DELFI sakė „Ragučio“ alaus daryklos generalinis direktorius Vytautas Meištas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją