Planuojama investuoti 1 milijardą litų

Architektai pateikė 7 projektus, kaip turėtų plėtotis Vilijampolės krantas priešais senamiestį, nes šioje vietoje, 20 hektarų žemės sklype, verslininkai nusprendė statyti prestižinį kvartalą, kuriame galėtų įsikurti nuo 6 iki 8 tūkst. gyventojų.

Architektų nuomonės kaip turėtų atrodyti naujasis kvartalas gerokai skiriasi – siūloma statyti nuo aukštybinių pastatų iki kongreso rūmų, tačiau greičiausiai čia iškils gyvenamieji namai ir komercinės paskirties pastatai. Taip pat numatytos rekreacijos zonos.

Tarp naujojo kvartalo ir senamiesčio bus nutiestas tiltas. Naujasis kvartalas suplanuotas teritorijoje tarp Brastos gatvės ir Neries kranto. Paneriu jis tęsis tarp pramogų centro „Combo" ir senojo Vilijampolės tilto prieigų. Į naująjį mikrorajoną bus investuota apie 1 mlrd. litų. Planuojama, kad kvartalo statybos galėtų prasidėti kitų metų pavasarį ir tęstis ne mažiau kaip 5 metus.

Žada bendradarbiauti

Verslininkai ketinantys investuoti Vilijampolėje tikisi, kad prie ambicingų planų prisidės ir savivaldybė.

„Iš miesto pozicijos mes norime bendradarbiavimo, kad tai atspindėtų ir miestiečių interesus, ir projekto kokybę, ir tame tarpe dalyvavimą. Šiais laikais, aš manau, yra tikrai didelės galimybės ir žinant ES fondų galimybes šitame projekte galima pasiekti labai gerą rezultatą", - sakė verslininkas Robertas Staškevičius.

Kauno vicemeras Rimantas Mikaitis tikina, kad su verslininkais bus bendradarbiaujama ir teigia, kad jau šiais metais bus pradėti konkretūs darbai.

„Reikia ir ko gero šiais metais pradėti rengti vadinamojo Kėdainių tilto studiją. Reikia susivokti kas mūsų laukia, kokios apimties darbai, kaip tai padėtų pagerinti transporto eismą – „nukrautų" Vilijampolės tiltą, sumažintų Birštono gatvės kamščius", - sakė R.Mikaitis.

Tačiau naujasis projektas sulaukia ir nemažai kritikos – kai kurie specialistai mano, kad pirmiausiai reikėtų sutvarkyti Kauno senamiestį, o po to galvoti apie tiltų statybas.

Kauno valdžia atrėžia, kad aplink Kauno senamiestį ir Laisvės alėją besiformuojantys rajonai bus impulsas laikinosios sostinės centro atnaujinimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją