„Klevo“ rekonstrukciją planuojame pradėti kitą savaitę. Bus pertvarkyti visi trys pastato aukštai, komunikacijos ir fasadas, – „Verslo vartams“ sakė „Maxima LT“ atstovė spaudai Viktorija Jakubauskaitė. – Paties pastato dydis nesikeis. Uždarius parduotuvę iš pradžių bus išmontuojama įranga, išsikraustys nuomininkai“.

Jeigu visi darbai vyks kaip numatyta pagal planą – prasidės laiku ir nebus jokių nenumatytų trukdžių, rekonstruotas „Klevas“, anot pašnekovės, duris atvers lapkritį. Pastato savininkė žada, kad lapkritį panevėžiečiai galės pirkti prekes jau „Maxima XX“, o ne „Maxima X“ parduotuvėje. Iki uždarymo „Klevo“ prekybos centre, be „Maxima X“ parduotuvės, glaudėsi dar kelios dešimtys prekybos bendrovių. Kaip „Klevo“ prekybos centras bus „apgyvendintas“ po rekonstrukcijos, neatskleidžiama.

Didžiausia Baltijos šalyse mažmeninės prekybos tinklo operatorė „Maxima LT“ pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje ir Bulgarijoje pardavė prekių už 1,726 milijardo litų, arba 27,4 procento daugiau nei per 2006-ųjų sausį-kovą.