Prekybos ir pramogų centras įsikūrė greta Laisvės alėjos, buvusioje „Kauno audinių" fabriko teritorijoje. Jį projektavę architektai Algimantas Kančas, Gediminas Jurevičius, Vasilij Mas ir Uko Kummap siekė išsaugoti buvusio „Kauno audinių" fabriko architektūrą, atskiras išlikusias jo dalis.

Pastato Kaune statybai naudotas plytų mūras, keraminės plokštės ir stiklas.

Bendras prekybos centro plotas siekia 81,5 tūkst. kv. metrų. Prekybai planuojama skirti 56,8 tūkst. kv. metrų, iš kurių 6 tūkst. kv. metrų užims „Maxima XXX", veiks daugiau kaip 200 operatorių, sukurta per 2000 darbo vietų.

Iš viso į Kauno „Akropolį" investuota apie 350 mln. litų.

„Objektas kalba pats už save – tai geriausias „Akropolis, UAB" projektas. Kauno „Akropolis" – baigiamasis ašies Vilnius – Kaunas – Klaipėda etapas. Dabar mūsų planuose Šiauliai, Panevėžys. Taip pat planuojame plėstis ir užsienyje – yra planų pastatyti „Akropolius" Rygoje, Taline", - sakė „Akropolis, UAB" direktorius Mindaugas Marcinkevičius.

Greta „Akropolio" įkurta viena didžiausių mieste automobilių stovėjimo aikštelių – automobiliams čia bus skiriama 2700 vietų.

Keturaukštėje automobilių stovėjimo aikštelėje virš Karaliaus Mindaugo prospekto ir „Akropolio" prieigose transporto srautus reguliuos moderni automobilių statymo ir palydos sistema.

Įdiegus sistemą, reguliuojamas kiekviename automobilių stovėjimo aukšte esančių įvažiuojančių ir išvažiuojančių automobilių skaičius, tad į aikštelę galės patekti tik tiek automobilių, kiek joje sukurta stovėjimo vietų.

Informacinių ženklų pagalba vairuotojai pakilę į daugiaaukštės stovėjimo aikštelės aukštus nukreipiami į laisvas vietas. Spūsčių aptikimo sistema neleis susidaryti transporto kamščiams užvažiavimo-nuvažiavimo keliuose. Sistemai aptikus spūstį ar avariją, transporto srautas automatiškai nukreipiamas laisvu keliu.

Visi aikštelės užvažiavimo-nuvažiavimo keliai bus šildomi, todėl šaltuoju sezonu neapledės ir bus saugesni.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją