„Jei Latvija sprogtų, tai aptaškytų visus aplinkui, nes mes esame laikomi vienu regionu", – antradienį trumpoje spaudos konferencijoje prognozavo UAB „DnB NORD investicijų valdymas" generalinis direktorius ir Lietuvos finansų analitikų asociacijos prezidentas Mindaugas Vaičiulis.

„Rimtos problemos vienoje valstybėje būtų paskata išeiti iš viso regiono, tai reiškia tiesiogiai veiktų ir Lietuvą, net jeigu racionalaus pagrindo tam nebūtų", – pridūrė jis.

Tačiau, anot M. Vaičiulio, to tikimybė nėra didelė ir į Baltijos šalių rinkas investuoti bent trejetui metų yra gera investicija.

Taip pat jis sako, kad po vasarį vykusios korekcijos pasaulinėse rinkose šiais metais investuotojai gali laukti normalaus pelno.

„Tam, tūlam investuotojui, patarimas yra investuoti nuolat, pavyzdžiui, kas mėnesį, kas ketvirtį. Turi atsirasti investavimo tradicijos - ir to labai reikia. Didesnė problema yra tai, kad dauguma žmonių neinvestuoja, o pinigus laiko indėliuose, kurių palūkanos daugelyje bankų yra mažesnės nei dabartinė infliacija", – sakė M. Vaičiulis.

Finansų analitikų asociacijos prezidentas pataria investuotojams nepulti iš karto parduoti akcijų tik pasirodžius nuosmukio požymiams. Jo teigimu, sunerimti reikėtų, jei akcijų kainos nuolat kristų trejetą mėnesių, todėl patariama investuoti ilgesniam laikotarpiui ir savo portfelio riziką išskaidyti.

Tuo tarpu „RE/MAX centras" nekilnojamojo turto brokeris Mantas Misevičius tvirtino, kad daug saugesnės investicijos yra į nekilnojamąjį turtą ir jis prognozuoja, kad staiga Latvijoje kritus akcijų kainai, nekilnojamojo turto rinkos tai labai stipriai nepaliestų, nes Lietuvoje ir Latvijoje šie procesai yra skirtingi.

„Latvija yra vienas didelis miestas, kuriame vykstantys nekilnojamojo turto procesai daug labiau veikia pačią Latviją, bet tai yra atskirų valstybių atskira vidaus politika. Visiškai nemanau, kad jei kas nors atsitiktų Latvijoje, tai stipriai „aptaškytų” Lietuvą. Ir Lietuva lygiai taip pat sureaguotų", – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją