„Baigėme pirmą labai svarbų etapą, kurdami Europos Sąjungos reikalavimus atitinkančią elektronikos atliekų surinkimo sistemą. Sutartimis paremtas bendradarbiavimas su elektronikos atliekų perdirbėjais ne tik prisidės prie ilgalaikės partnerystės, bet ir garantuos naujai kuriamos sistemos skaidrumą ir efektyvumą“, - sako asociacijos „Infobalt EPA“ direktorius Edgaras Kriukonis

Pasak E.Kriukonio, susitarimas su perdirbėjais taip pat leis efektyviai organizuoti atliekų logistikos srautus šalyje ir pasirūpinti aplinkos neteršiančiu atliekų perdirbimu.

„Nors Lietuvos įmonės pasiūlė aukštesnes kainas nei užsienio bendrovės, tačiau konkurso rezultatus įtakojo ne tik pasiūlyta kaina, bet ir Lietuvos įmonių investicijos ir įdirbis šioje srityje. Tikimės, kad pasirinktos įmonės savo vykdoma veikla pateisins asociacijos narių lūkesčius.“ - sako asociacijos „Infobalt EPA“ direktorius Edgaras Kriukonis

Asociacija „Infobalt EPA“ buvo vienintelė organizacija Lietuvoje, kuri 2006 metais veikė pagal Aplinkos apsaugos ministro išduotą elektros ir elektroninės įrangos atliekų tvarkymo organizavimo licenciją. Asociacijai priklausančios įmonės Lietuvos rinkai teikia apie 60 proc. elektros ir elektronikos prekių.

Šiais metais asociacija planuoja sutvarkyti apie 4000 tonų atliekų bei skirti 200 tūkst. litų visuomenės švietimo programai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją