G.Kirkilas vizito metu kaltino Kauną valdžią neveiklumu ir nesugebėjimu greitai ir efektyviai spręsti klausimų susijusių su Nemuno salos sporto arenos statyba.

„Prieš keletą mėnesių Kauno sporto arenai suteikėme nacionalinį statusą. Deja, šiuo atveju savivaldos iniciatyva darbai kažkaip užstrigo. Kliūtys yra pats Kaunas, visuomenė, savivaldybės vadovai. Jie turi apsispręsti. Jei suteiktas nacionalinis statusas tai dar nereiškia, kad galima iš valstybės paimti pinigų be galo. Kauniečiai ūkiškumo galėtų pasimokyti iš šiauliečių, kurie fasadui reikalingą stiklą nevežė iš Amerikos, o pirko pigiau pagamintą Lietuvoje. Čia yra ūkinis progresyvus mąstymas. Taip turi būti ir Kaune", - sakė G.Kirkilas.

Pagal Koncesijos įstatymą Nemuno salos sporto arenos statyba negali viršyti 200 milijonų litų.

Šią savaitę Prancūzijos kompanijos "Bouygues Batiment International" atstovai viešėję Aplinkos ministerijoje prabilo, kad arena gali kainuoti daugiau nei 200 milijonų litų.

„Kaina iš tikrųjų per didelė ir nereali. Spręsime šitą klausimą. Pažiūrėkime Šiauliai pasistatė už kokią kainą. Taip pat ir Vilniaus „Siemens" arena kainavo daug mažiau. Kauno arenos kaina yra per didelė", - sakė Premjeras.

Kauno Savivaldybės atstovai teigia, kad dėl arenos kainos su prancūzais kol kas nėra derimasi.

„Jei bus viršyta koncesijos suma tai yra viskas numatyta Lietuvos Respublikos įstatymuose. Jei bus viršytas limitas reikės gauti leidimą iš Vilniaus institucijų savivaldybei prisiimti finansinę riziką. Gal jie kalba apie kainą kurią mums pasiūlys, tačiau derybos dėl kainos iš principo dar neįvyko. Derybos vyko dėl pagrindinių nuostatų ką mes susitarėme. Dėl kainos dar bus derimasi. Gal prancūzai naudojasi Lietuvos žiniasklaida norėdami sustiprinti savo pozicijas, sukelti kažkokią paniką. Kol darbo grupė neturi oficialių raštų tai mes nelinkę paskui kiekvieną žinią bėgti", - sakė Kauno Savivaldybės derybų grupės koordinatorius Kęstutis Kriščiūnas.

Kitą savaitę prancūzai žada pristatyti 3 sporto arenos projekto variantus.

K.Kriščiūno teigimu, arenos kaina priklausys ir nuo to, kuris variantas bus pasirinktas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją